У Генічеському районі відібрали зразки кукурудзи, соняшнику та сої

загрузка...

Фахівці Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснили плановий відбір зразків кукурудзи, соняшнику та сої в сільськогосподарських підприємствах Генічеського району. Це відбувається в рамках державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження.

Було відібрано 17 зразків соняшнику, 8 зразків сої та 3 зразки кукурудзи в запланованих сільськогосподарських підприємствах.

Відбір проводився відповідно до Закону України від 22.07.2014 № 1602-VII “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, Закону України від 18.05.2017 № 2042-VIII “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин”, Закону України “Про ветеринарну медицину”, керуючись Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, затвердженим наказом Держпродспоживслужби від 19 серпня 2017 року № 726 та на підставі Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу у 2019 році, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.03.2019 № 908.

Відібрані зразки будуть досліджені в Херсонській регіональній державній лабораторії ім.професора Л.С.Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на наступні показники: В2с перітроїди, дитілокарбамати, В3с хлорорганічні сполуки, В3в фосфорорганічні сполуки, В3с хімічні елементи, В3d мікотоксини (зеаралеон, дезоксиніваленол) В3f радіонукліди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитися новиною
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: