Приготування, використання та асортимент варення і джемів

Термін «варення» означає фрукти або ягоди, зварені з додаванням цукру. При цьому форма плодів зберігається. Термін «джем» стосується подібного продукту, який від варення відрізняється желеподібною консистенцією.

Слово «варення» пішло від слова «варка» і значило варку фруктів у цукровому сиропі. Цей десерт поширений майже в кожній країні та має багато легенд щодо свого походження. Ще стародавні греки ласували яблуками, звареними на повільному вогні з медом.

Як готують варення та джеми

Що стосується приготування смачних десертів – процес дуже схожий. Плоди очищають та нарізають на невеликі шматочки, потім їх варять у цукрі до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Для прискорення приготування можна використовувати пектин – продукт, що скорочує час варіння з годин до хвилин.

Після приготування суміш розливають у стерилізовані банки та герметично закривають. Готову продукцію можна зберігати в прохолодному та сухому місці подалі від джерел тепла та прямих сонячних променів. Сьогодні можна купити варення та джеми на будь-який смак. У продажу є великий вибір готової продукції за доступними цінами.

Найвідоміші джеми та варення

Найчастіше на виробництві варення використовуються плоди таких фруктів та ягід:

  • абрикоси,
  • сливи,
  • яблука,
  • вишні,
  • полуниця,
  • чорниця,
  • малина.

Домашнє варення купити можна на сайті Агропереробка https://agropererobka.com.ua/uk/produkchiya/plodovo_ovoshhnaya_produkcia/varennya, при приготуванні використовуються лише якісні та натуральні складові. Сучасна технологія приготування дозволяє зберігати неповторний смак та аромат плодів.

Найпоширеніші джеми готують з:

  • апельсину,
  • лимону,
  • абрикосу,
  • персику,
  • вишні,
  • малини,

Крім фруктів для приготування іноді використовують овочі, прикладом є гарбузове варення, з якого готують пироги, кекси та булочки.

Як використовувати фруктові десерти на кухні

Варення та джеми можна використовувати на кухні різними методами. найпоширеніший десерт, для якого потрібні фруктово-ягідні наповнювачі, це – пиріг. Існує кілька варіантів цієї випічки: пиріг з абрикосовим, сливовим або яблучним варенням. Також можна приготувати пироги з апельсиновим джемом.

Універсальність цих продуктів означає, що їх використовують для приготування круасанів, пиріжків, печива, тортів та іншої випічки. На сайті Агропереробка https://agropererobka.com.ua/uk/produkchiya/horeca/dzhemy ви можете купити джем та варення оптом. Для оптових покупців є система знижок.

На сайті можна придбати інші кондитерські начинки та наповнювачі. Для просочування коржів виробники пропонують якісні сиропи. Топінги застосовують для оздоблення готових кондитерських виробів. Щоб придбати необхідну вам продукцію, дзвоніть у відділ продаж або залишайте замовлення на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Увага! Підписуйтесь на наш Телеграм-канал "Новий Візит"

Поділитися новиною
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: